Beautycoaching: coaching voor jou, mantelzorgers en zorgmedewerkers met een passie voor schoonheid

 

Schoonheidsbehandelingen ondergaan zijn heerlijk maar wat helemaal leuk is als je jouw cliënt, jezelf als mantelzorger of als zorgmedewerker zelf de tools krijgt om dit ook uit te voeren. Ik leer je alle fijne kneepjes van het schoonheidsvak. Door 10 jaar ervaring in de zorg en beautybranche, weet ik precies waar jij op moet letten en stuur ik de cliënt of jou aan met mijn handige tips afgestemd op jullie niveau. Zijn jullie klaar om te stralen?

“Aandacht is het mooiste cadeau wat je de ander kunt geven”

Beautycoaching voor cliënten 

Wanneer mensen een beperking hebben gaan we er vaak vanuit wat de persoon niet meer kan en wat er moet worden overgenomen door de zorg. Ik keer dit graag om en ga uit van de mogelijkheden ipv onmogelijkheden! Door samen met de cliënt te kijken wat zijn of haar verzorgingsdoel is werken wij hier samen naar toe.

Door het beautycoaching 1-op-1 tracject leer ik de cliënt vaardigheden en geef ik alle hulpmiddelen waardoor ze meer zelfredzamer worden op het gebied van persoonlijke verzorging. Ze leren zichzelf zo op een optimale manier zichzelf verzorgen zonder de hulp van een ander. Als ze dat nou geen boost met zelfvertrouwen geeft!

Zo kan ik de ander leren hoe je goed je gezicht leert reinigen. Dit om onzuiverheden, puistjes en andere huidproblemen te voorkomen. Of het aanbrengen van makeup. Je komt al een heel eind met een goede basis. Hoe breng je die mascara aan zonder die pandavlekken boven je ogen? Of hoe kies je de juiste kleur oogschaduw en lippenstift?

Of ben jij die man waarvan de baard verwilderd alle kanten op groeit? Ik leer jou om je baard te scheren, zowel nat als elektronisch. Net wat jij fijn vind!

Maar ook voor de normale, dagelijkse verzorgingsonderdelen kan ik jouw cliënt of geliefde mee helpen. Ik leer ze om zichzelf te wassen onder de douche, tanden poetsen, zelfstandig aankleden en de haren te verzorgen.

Aan welk beautydoel zullen we samen aan gaan werken?

Beautycoaching voor mantelzorgers

Als mantelzorger komt er veel op je af. Vaak word je plotsklaps mantelzorger en hier kun je je dus niet goed op voorbereiden. Naast het zorgen voor een geliefde, moeten er ook veel dingen geregeld worden waar veel tijd in gaat zitten. Dit kan je soms teveel worden, ik begrijp dat volledig. Om je hierbij te helpen kan je mij inhuren om de zorgtaken over te nemen van je geliefde. Ik heb niet voor niets jaren ervaring in de zorg en de beautybranche dus aan de juiste aandacht en verzorging ontbreekt het niet. 

Naast de bekende taken als helpen bij de maaltijd, medicijnen delen en de ADL werkzaamheden. Daarnaast besteed ik extra aandacht aan de uiterlijke verzorging van de ander. Zo ziet u uw geliefde niet met afgebladderde nagellak of zwarte randjes onder de nagels. Maar mooie verzorgde nagels. 

Die paar haren op de kin van uw moeder waar ze zich altijd zo aan ergerde? Ik zorg ervoor dat die zijn weg geepileerd voor als er visitie op bezoek is. 

Waar mondverzorging vaak wordt overgeslagen tijdens de zorg neem ik hier extra de tijd voor. Want iedereen vind het prettig  om fris uit zijn of haar mond te ruiken!

Vind je het leuk om zelf vaardigheden te leren die je kan gebruiken tijdens de verzorging van je geliefde? Ik help je graag hierbij! Zo kan ik je leren hoe je de haarkrullers van je moeder inzet. Of leer ik hoe je de baard van je zoon nat kan scheren ipv steeds naar het elektrische scheerapparaat te gebruiken omdat je bang bent om wondjes te maken. 

Wanneer mag ik voor jullie zorgen en ontzorgen?

+ Extra opties bij het 'Beautycoaching voor mantelzorgers' traject

  • Pascalle’s Passie beautyshopping: Zijn de verzorgingsproducten in de kast op? Of heb jij geen idee wat nu echt fijne producten zijn tijdens de verzorging? Ik ga graag voor je shoppen! Dit kan samen met jou of voor je.
  • Massage workshop: Ik leg uitgebreid uit hoe je jouw geliefde kan masseren om op deze manier een moment van ontspanning thuis te creëren.

+ Extra info

Bij het ‘Beautycoaching voor mantelzorgers’ traject dient de mantelzorger alle producten in huis te hebben. Lukt dit niet om de één of andere reden? Laat het mij weten en ik koop graag de verzorgingsproducten voor je.

Beautycoaching voor zorgmedewerkers

Hebben jullie last van personeelstekort of een rooster dat nog niet rond is? Ik kom jou en je team graag ondersteunen. Ik vind het belangrijk dat alle cliënten de aandacht krijgen die ze verdienen. Daarom neem ik tijdens de lichaamsverzorging ruim de tijd voor cliënten. Denk aan de haren mooi in model brengen, een lekker geurtje opspuiten en kleding met zorg uitkiezen. Dit doe ik graag en dat is waar Pascalle’s Passie voor staat!

Ik ben ook in te huren voor een dag(deel) om de bewoners van een afdeling te vertroetelen met beautybehandelingen, geheel afgestemd op de wens en behoefte van de cliënt. Dit kan het geven van een shantala massage bij onrustige cliënten zijn, de nagels lakken van een dame die onwijs geniet van een persoonlijk momentje of het houden van een snoezelactiviteit aan iemand hier baat bij heeft.

En ten slot kan ik jou als zorgmedewerker coachen hoe je zelf die schoonheidsbehandeling aan je cliënten geeft! Zo kan je straks zelf die heerlijke verwenmiddag organiseren waarbij je iedereen kan voorzien van een  heerlijke handmasage, basis makeuplook of een verzorgd gezicht waar ongewenste haardjes verleden tijd zijn.

Welke cliënten gun jij een verwenmomentje?

+ Extra info

  • Ik heb ervaring met de volgende doelgroepen: Mensen met een lichamelijke beperking laag/hoog niveau, verstandelijke beperking laag/hoog niveau, zintuigelijke beperking, somatisch, mensen met autisme, mensen met dementie, eenzame mensen, palliatieve zorg en thuiszorg.
  • Bij de beautycoaching voor zorgmedewerkers  dient de instelling de producten in huis te hebben. Geen tijd? Ik koop graag de verzorgingsproducten voor je tijdens een beautyshopping.

Je kunt mij ook inhuren via de volgende bemiddelingsbureaus

Wat anderen zeggen

Instellingen die al met Pascalle’s Passie werkte

Heb je vragen of wil je graag een afspraak inplannen?