Kom stralend voor de dag met de schoonheidsbehandelingen van Pascalle’s Passie

 

Persoonlijke aandacht en contact staan centraal tijdens mijn schoonheidsbehandelingen. Mijn missie is dat iedere cliënt zich speciaal voelt, ongeacht het type behandeling. Alle behandelingen worden aangepast op de lichamelijke gesteldheid van de cliënt. Zo kunnen de behandelingen plaatsvinden in een (elektrische) rolstoel, in bed wanneer iemand bedlegerig is of in een bad ligt voor een snoezel-behandeling. Alles is mogelijk bij Pascalle’s Passie.

 

Straal als nooit tevoren!

Bij Pascalle’s Passie maakt aandacht alles mooier en daarom neem ik uitgebreid de tijd voor mijn cliënten. Ik creëer een plek waar de cliënt volledig tot rust komt.

Van tevoren bespreek ik graag de wensen en mogelijkheden samen met de cliënt en zonodig mantelzorger of zorgmedewerker door. Ik doe er alles aan zodat de cliënt een fijne en ontspannen ervaring beleeft. Zo zorg ik voor een prettige omgeving waarbij er rekening gehouden wordt met het gebruik van gedimd licht, zachte rustgevende muziek, heerlijke geuren en een comfortabele behandelstoel. Er wordt gebruikt gemaakt van de producten van SPA Salonnepro, Creative Cosmetics, Treatments, Biosculpture, HFL laboratories, Dadi Oil, Shoefresh en Wandelwol.

De doelgroep voor de behandelingen zijn mensen met een zintuigelijke, verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ook voor mensen met een chronische ziekte, autisme, dementie of eenzame ouderen. De behandelingen kunnen zowel bij de cliënt thuis als in mijn salon, gelegen op de tweede verdieping, in Zevenbergen plaatsvinden. Is de cliënt slecht ter been? Geen probleem, ik kom graag naar je toe.

Gezichtsbehandeling 

Een stralende huid, dat wilt toch iedereen! Om onzuiverheden, puistjes, rimpels en andere huidproblemen tegen te gaan is het belangrijk dat we onze huid goed verzorgen. Dat kan met deze gezichtsbehandeling met de producten van SPA Salonnepro en Creative Cosmetics. 

Elke huid is anders en heeft andere verzorging nodig. Van tevoren bekijk ik de huid van de cliënt nauwkeurig om te bepalen wat voor huidtype hij of zij heeft en pas daarop de gezichtsproducten op aan. 

De gezichtsbehandeling start ik met een verwarmend kompres met een geurende olie. Op deze manier wordt de huid verwarmd en zorgt samen met de geur dat de cliënt lekker gaat ontspannen. Vervolgens wordt de huid dubbel gereinigd met een milk en tonic. Onzuiverheden worden verwijderd en dode huidcellen verdwijnen door de huid licht te scrubben. Als afsluiting plaats ik een verzorgend masker op het gezicht. Wanneer het masker aan het intrekken is verwen ik de handen met een handmassage.

+ Extra bij te boeken tijdens een gezichtsbehandeling;

 • Het epileren van de wenkbrauwen.
 • Verven van de wenkbrauwen.
 • Verven van de wimpers.
 • Harsen van de bovenlip.
 • Gezichtsbeharing verzorgen.
 • Gezichtsmassage.
 • Makeup.

+ Extra info

 • Het kan voorkomen dat onzuiverheden erg vastzitten in de huid. Ik gebruik dan een speciaal naaldje om deze makkelijker te verwijderen. Is de cliënt wat angstig voor naaldjes? Geen probleem. Laat mij dit van tevoren weten zodat ik een gepaste oplossing kan verzinnen.
 • Wilt de cliënt zelf leren hoe je het beste zijn of haar gezicht kan verzorgen? Boek dan het beautycoaching 1-op-1 traject!

Lichaamsbehandeling 

Vind jouw cliënt het heerlijk om bezig te zijn met verschillende  crèmpjes, zalfjes en lekkere luchtjes? Laat hem of haar dan genieten van een lichaamsbehandeling met de geuren van Treatments. Deze lichaamsbehandeling staat erom bekend dat hij verzorgend, verzachtend en ontspannend aanvoelt. De huid wordt tijdens de behandeling gereinigd en gescrubd om een zijdezachte huid te creëren. Erg geschikt voor dames en heren met een droge of verouderde huid. 

Geuren brengen vaak positieve emoties in de mens naar boven. Daarom laat ik de cliënt tijdens de behandeling genieten van verschillende geuren zoals bloemen, warme kruiden, wierook, sandelhout en shea-noten. De lichaamsbehandeling wordt afgesloten met een ontspannende lichaamsmassage. 

+ De cliënt krijgt de keuze uit de volgende geuren

 • Ceylon: dit is een warme geur van shea-noten, sandelhout en patchouli. Dit gecombineerd met fruitbloesem en jasmijn.
 • Shinshiro: een zoete vanilleachtige geur met tonkabonen , aangevuld met zoete en frisse geuren als ylang ylang, roos en witte lelie.
 • Mayhayana: een bloemige zoete, lenteachtige geur van lila hyacinten en de kruidige geur van musk en sandelhout.
 • Uyuni: deze verfrissende geur laat zich kenmerken door eucalyptus met witte munt en een vleugje limoen.

+ Extra info

Deze behandeling kan plaats vinden op een elektrisch verstelbaar bed of in bad. Wanneer er bij de lichaamsbehandeling gebruik gemaakt wordt van transfers om de klant van bed of bad te tillen, worden altijd de veiligheidsprotocollen van de tillift gehanteerd. 

Shantala massage

Als cliënten geen rust meer kunnen ervaren in hun eigen lichaam kan dit zich vaak gaan uiten in onbegrepen gedrag. Ze gaan dit laten zien met agressie, roepgedrag, dwalen, (nachtelijke) onrust, somberheid en ervaren een gevoel van angst. Wat je vaak dan ziet dat er gekozen wordt om deze symptomen te bestrijden met medicatie. Maar deze zijn niet altijd voldoende om de rust langer vast te houden.

In dit geval kan een Shantala massage ondersteuning bieden bij deze doelgroep. Bij een Shantala massage hou ik rekening met de client en zijn of haar prikkelverwerking. Het tempo van mensen met een beperking verloopt anders en ervaren hierin problemen. Om deze reden wordt de massage vertraagt en in een duidelijk en herkenbaar patroon gegeven. Dit geeft vertrouwen en een veilig gevoel voor de ander. Cliënten worden zich weer bewust van hun lichaam en ervaren dat aanraking weer prettig kan zijn. Je geeft ze het gevoel van “ik word gezien”, “ ik voel mijn lijf”, “we hebben contact”, “ik tel mee” en “jij bent er voor mij”. 

 Door het geven van een Shantala massage en ze het gevoel te geven dat ze veilig, vertrouwd en gezien worden. Geef je deze doelgroep de mogelijkheid om zich weer open te stellen voor hun omgeving, geliefden en zorgverleners.

Een Shantala massage kan over de huid of over de kleding heen gegeven worden. Er kan gekozen worden voor een volledige lichaamsbehandeling, maar er kunnen ook delen van het lichaam behandeld worden, zoals de handen, voeten, hoofd en rug.

+ De voordelen van een Shantala massage;

 • Rust geven in het drukke hoofd en lichaam
 • Vermindering van pijn, angst, agressie, spanning en onrust.
 • Hulp bij verwerken van emoties.
 • Bieden van veiligheid en geborgenheid.
 • Verhoging van concentratievermogen.
 • Verhoging van interesse in de wereld om hen heen.
 • Verbetering van de algehele lichamelijke conditie.
 • Verbetering van tijdsbeleving.
 • Verbetering in het ervaren van het eigen fysieke lichaam.
 • Verbetering van communicatieve vaardigheden.

Aanraken, een eerste levensbehoefte

Pedicure 

Heeft de cliënt last van voetklachten en heb je als mantelzorger of zorgmedewerker geen idee hoe dit op te lossen? Dan is verzorgende pedicurebehandeling ideaal voor de cliënt. Tijdens de pedicurebehandeling leer ik graag de voeten kennen van de cliënt die in mijn behandelstoel ligt. Van tevoren bespreken wij welke voetklachten de cliënt ervaart, geef ik een oplossing voor het probleem en bijbehorend advies voor in de toekomst.

Tijdens de pedicurebehandeling worden de teennagels geknipt en wordt de nagelomgeving schoongemaakt. Ook worden kalk- of schimmelnagels dunner gemaakt en overtollig eelt en kloven verwijderd. De behandeling sluit ik af met het inmasseren van de voeten met een verzorgende créme.

+ Extra bij te boeken tijdens een pedicure behandeling

 • Gellak in een gewenste kleur op de teennagels. Gellak is echter niet geschikt voor mensen die aan nagels pulken. Met pulken worden de natuurlijke nagels beschadigd. Tijdens het dragen van gellak wordt het niet aangeraden om de nagels te knippen. De gellak kan op deze manier los laten.

+ Extra info

 • Het kan voorkomen dat er te veel eelt aanwezig is. Dan maak ik gebruik van een klein mesje om dit makkelijker te verwijderen. Is de cliënt wat angstig voor mesjes? Geen probleem. Laat mij dit van tevoren weten zodat ik een gepaste oplossing kan verzinnen.

Manicure

Tijdens de manicure worden de natuurlijke nagels verzorgd, zonder het aanbrengen van gel. Bij deze behandeling worden de nagels in een vorm gevijld, de nagelriemen terug geduwd en naturel afgelakt met de Bio Sculpture Ethos verzorgende basecoat. Dit is passend bij het type nagel en de topcoat. Deze lak is thuis te verwijderen met nagellak remover. Wij sluiten de manicure af met een korte ontspannende handmassage.

+ Extra bij te boeken tijdens een manicure behandeling

 • Handmassage.
 • Gellak in een gewenste kleur op de vingernagels. Gellak is echter niet geschikt voor mensen die aan nagels pulken. Met pulken worden de natuurlijke nagels beschadigd. Tijdens het dragen van gellak wordt het niet aangeraden om de nagels te knippen. De gellak kan op deze manier los laten.

Handmassage

Wist jij dat lichamelijk contact één van de primaire lichaamsbehoeften is? Een simpele streling over de huid geeft een ontspannen, vertrouwd en veilig gevoel. Een handmassage is een laagdrempelige manier van aanraken én contact maken. Vooral voor mensen met een verstandelijke beperking, in de palliatieve zorg en eenzame ouderen, is een handmassage een fijne behandeling.

Wanneer mensen eenzaam zijn, ervaren zij lichamelijk contact nooit of nauwelijks meer. Dit als gevolg dat veel mensen zich nog eenzamer gaan voelen. Een handmassage helpt om zowel psychische als lichamelijke klachten (tijdelijk) te verminderen.

Bij de handmassage maak ik gebruik van verschillende etherische oliën. Deze hebben naast een heerlijke geur, ook een positieve invloed op de stemming van de ander. Bij het kiezen van een geur laat ik mij altijd leiden door de reactie van de cliënt.

+ Extra bij te boeken tijdens een handmassage

 • Manicure behandeling.
 • Gellak in een gewenste kleur op de vingernagels. Gellak is echter niet geschikt voor mensen die aan nagels pulken. Met pulken worden de natuurlijke nagels beschadigd. Tijdens het dragen van gellak wordt het niet aangeraden om de nagels te knippen. De gellak kan op deze manier los laten.

+ Extra info

 • Wanneer je twijfelt over welke behandeling het beste past bij de cliënt, raad ik aan om voor een handmassage te gaan. Het voordeel hiervan is dat de cliënt de behandeling zelf meer kan volgen. Dit gaat bijvoorbeeld al lastiger wanneer de cliënt in de behandelstoel ligt voor een gezichtsbehandeling. 

Gellak

Maak een keuze uit de vele mooie kleuren uit mijn collectie en laat de nagels van je cliënt of geliefde prachtig lakken. De gellak die op de natuurlijke nagels wordt aangebracht, blijft tot wel 3 weken zitten. De nagels kunnen tegen een stootje en de gellak bladdert er niet snel vanaf. Deze behandeling is zeer geschikt voor cliënten die erg kunnen genieten van een 1-op-1 momentje en met mooie gelakte nagels de show willen stelen. De gellak kan op de vinger en teennagels aangebracht worden. 

Losse beautybehandelingen

Bij Pascalle’s Passie is er een breed aanbod van verschillende beautybehandelingen. De volgende behandelingen zijn los te boeken in de salon of in combinatie bij een een gezichts,lichaams, pedicure, manicure behandeling. Of shantala/ handmassage bij uw thuis.

Onder de losse beautybehandelingen vallen:

 • Wenkbrauwen epileren/verven
 • Wimpers verven
 • Ontharing lichaamsdelen
 • Baardverzorging
 • Haar styling

Beautyshopping

Verzorgingsproducten kopen, je houdt ervan of je hebt er een hekel aan! Ik kan mezelf uren vermaken in een heerlijke parfumerie en drogisterij. Ik ben niet voor niets onder andere schoonheidsspecialiste en pedicure geworden. Ik ga graag voor je winkelen of samen met de cliënt, wat nog veel leuker is. Maken wij er gelijk een gezellig uitje van!

+ De voordelen van de beautyshopping

 • Je hebt weinig tijd om verzorgingsproducten te kopen.
 • Je weet niet welk verzorgingsproduct voor welk doel geschikt is.
 • Je hebt weinig kennis over wat fijne producten zijn.
 • Je weet niet goed waar je deze producten kunt kopen.
 • Je wil miskopen voorkomen.
 • Je weet zeker dat je cliënt of geliefde het leuk vindt. Hij of zij heeft de producten al zelf uitgezocht, gevoeld of geroken!

Wat anderen zeggen

Heb je vragen of wil je graag een afspraak inplannen?