Ondernemen

Spelletjes?! Ik zit toch niet in groep 8!

 

Vóór ZomerOndernemer had ik een heel duidelijk doel: mijn ondernemingsplan ‘even’ afronden. Een groot deel had ik al op school geleerd, dus hoe moeilijk kan dit nog worden? Dat was mijn gedachte toen ik van start ging, totdat ik met mijn neus op de feiten werd gedrukt en mijn week anders verliep dan ik in eerste instantie had gedacht..

Wat een hectische week was het. Een week van nieuwe mensen leren kennen, met nieuwe inzichten en ‘out of your comfortzone’ komen. Vol enthousiasme begon ik aan het project Zomerondernemer met een heel duidelijk doel. Maar gaandeweg moest ik dat doel bijstellen, want ik kwam helemaal niet toe aan mijn plan!

Ik baalde… enorm. Dat was ook wel aan mij te zien (toch.. Boukje en Virginia 🙈). Mja ik ben een persoon van ‘what you see is what you get’ en van mijn gezicht was duidelijk te af te lezen hoe ik mij voelde. Toen er om mijn mening werd gevraagd, antwoordde ik koeltjes dat de ‘spelletjes’ die we moesten doen, meer geschikt waren voor kinderen in groep 8 op de basisschool. Ik wilde actie!! Aan mijn plan werken er is geen tijd voor stomme  spelletjes!

Een eerlijke mening maar misschien niet zo’n handige opmerking bedacht ik me achteraf… Daardoor  werd ik uitgenodigd voor een 1-op-1-gesprek met de coördinator, Alida. Het was een stevig gesprek en ze opperde dat het wellicht beter zou zijn om te stoppen met het programma, omdat ik niet toe zou komen aan mijn eigen doelstellingen. Maar nee… ik was vastbesloten, stoppen echt niet! Ik wist dat ik nog veel te leren had dus ging ik verder..

Wat bleek, die ‘spelletjes’ hebben uiteindelijk heel wat losgemaakt. Onbewust hebben ze voor nieuwe inzichten gezorgd. Bekertjes in piramidevorm die communicatie weergaven of onder druk keuzes maken en tot krachtigere ideeën komen. Op de eerste dag zag ik het niet (of wilde ik het misschien niet zien).

Ik wil meegeven aan andere deelnemers van de ZomerOndernemer,  dat iets wat in eerste instantie als onzinnig overkomt, het voor een hoger doel kan dienen. Probeer open te staan en te kijken welke inzichten je er voor jezelf en je plan uit kunt halen. Het kan je zoveel brengen! Het bracht mij tot een keerpunt, waardoor mijn plan een andere wending heeft gekregen. Mijn doel is nog steeds hetzelfde, de reis er naartoe loopt weleens anders 😉. Wat mij betreft gaat het ook om die reis en wat je er van kunt leren.

Welk inzicht heb jij onlangs gehad door het doen van iets wat eerst onbenullig leek?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like