Ondernemen

Waarom Pascalle’s Passie?

De opleiding tot schoonheidsspecialiste ben ik begonnen met het doel een eigen onderneming op te starten​. ​Daarvóór had ik al ​mijn diploma maatschappelijke zorg gehaald, waarbij het struikelblok was dat ik me in deze branche niet fulltime zag werken, omdat​ het mentaal best zwaar is. Tegelijkertijd leek het me ook niet uitdagend genoeg om aan de slag te gaan als voltijds schoonheidsspecialiste​. Dus waarom deze twee niet combineren? ​Een schoonheidssalon ​beginnen ​die zich richt op mensen met een beperking​ en/of​ huidproblemen​ ! Op die manier kan ik beide passies najagen!​ ​En zo is ook gelijk de naam Pascalle’s Passie ontstaan…

Hierboven lees je de tekst ​die ik ​als ​inleiding schreef bij het maken van mijn businessplan voor het vak ondernemen.​

Nu ik dit teruglees denk ik: wat zeg ik hier nou eigenlijk?? Hier staat een stuk tekst die ieder ander ook had kunnen schrijven. Zet ipv de opleiding schoonheidsspecialist neer dat je bent gaan leren voor  elektricien. En in het verleden de opleiding voor timmerman hebt gevolgd. En vervolgens dit samen bent gaan combineren zodat bedrijven  één persoon hoeven in te huren in plaats van twee. Want dat scheelt voor hun namelijk in de kosten.

Het zegt werkelijk helemaal niks over mijn drijfveren, mijn ‘why’!! Wat drijft mij ertoe om Pascalle’s Passie, een rijdende schoonheidssalon voor mensen met een beperking, op te zetten? Waarom wil ik dit zo graag met elke cel in mijn lichaam? En waarom ben ik bereid hiervoor elke dag vroeg mijn bed uit te komen? Omdat ik namelijk droom van een wereld waarin niet alleen jij en ik, maar iedereen met zelfvertrouwen over straat gaat!

Ik heb zelf lang rondgelopen met ​zero zelfvertrouwen omdat ik jarenlang ben gepest ​met​ mijn uiterlijk. Ik liep rond met een behaarde bovenlip en ik zweette veel omdat ik geen deodorant gebruikte. ​Dit​ resulteerde in twee grote gele permanente zweetvlekken in mijn witte T-shirt, ​waar de kinderen uit mijn klas lachend naar wezen: ‘H​eey Pascalle heb je soms boter onder je oksels gesmeerd​?’

Er zijn in mijn jeugd heftige dingen gebeurd die ik niet had kunnen voorkomen. Ik ben vroeger​ namelijk ​opgegroeid met een moeder die ​later ​de diagnose Borderline heeft gekregen. Als klein meisje l​eerde mijn moeder mij nooi​t hoe je goed voor je lichaam moet zorgen​, dat ​in ontwikkeling is. ​Vraag niet waarom, ​maar Ik kan de tijd niet meer terugdraaien.​ En​ weet je, ​het is oké. ​Al deze ‘shit’ heeft mij uiteindelijk gevormd​ tot de sterke persoon die ik nu ben. En ik wil ​in de toekomst ​andere mensen graag meegeven wat ik vroeger zelf niet heb gekregen.

Door het geven van workshops en behandelingen wil ik mensen zelfvertrouwen geven. Bij mij vinden ze een veilige haven en kunnen ze terecht met vragen die niet alledaags zij​n, zoals: ​hoe doe je je ​make-up ​als je blind bent? Hoe scheer je je baard als je in transitie bent van vrouw naar man? En hoe verzorg je jezelf goed met een lichamelijke beperking?

Ik ga met Pascalles Passie ervoor zorgen dat iedereen zich mooi voelt. V​anbinnen én vanbuiten!

Want beauty kent geen beperki​ng. 💖

Laat achter in de reacties wat jouw why is. Wat drijft jouw om het werk te doen wat je het allerliefste doet. Wat is jouw why?

Bedankt voor het lezen, liefs Pascalle

Previous Post Next Post

You Might Also Like