Pascalle; de beautycoach voor mensen met een beperking, hun mantelzorgers en zorgverleners

Hi, ik ben Pascalle!

Een gepassioneerde beautylover uit het Brabantse  Zevenbergen en het gezicht achter Pascalle’s Passie. Een jaar geleden ben ik deze speciale schoonheidssalon begonnen. Dit omdat ik een duidelijk doel voor ogen had. Namelijk mensen met een beperking te laten stralen. Ik wil ze het gevoel meegeven dat zij zich ook mooi, zelfverzekerd en vooral gezien mogen voelen. 

Iets wat niet altijd vanzelf sprekend is in deze tijd. De maatschappij richt zich vooral op ‘de gezonde mens’.  Dat zie je ook terug bij de schoonheidssalons. Deze zijn vaak niet bereikbaar of toegankelijk voor deze doelgroep. De drempel bij binnenkomst vormt al de eerste uitdaging. 

Met Pascalle’s Passie wilde ik dit anders doen! Ik geloof namelijk dat beauty geen beperkingen kent. Met ruim 10 jaar ervaring in de zorg pas ik mijn behandelingen, workshops en beautycoaching zo aan dat iedereen kan genieten van een ervaring om nooit te vergeten. 

Ik weet namelijk als geen ander wat bepaalde triggers en  bijzonderheden kunnen zijn voor deze doelgroep. Hoe je ze gerust kunt stellen , vertrouwen kunt bieden en duidelijkheid moet geven wanneer nodig. 

Een extra voordeel is dat ik ook het netwerk van deze mensen erbij betrek. Tijdens een speciaal beautycoaching traject leren hun mantelzorgers en zorgmedewerkers hoe ze op een leuke en makkelijke manier een beautymoment kunnen creëren voor hun geliefdes en cliënten.

Mooie momenten creëren voor anderen daar gaat mijn hart harder van kloppen, dat is mijn passie.

Dit is Pascalle’s Passie ❤️

Mijn verhaal

Als je aan Pascalle denkt denk je aan iemand die gek is op alles wat maar met persoonlijke verzorging te maken heeft. Ik ben dol op alles wat lekker ruikt, bruist, bubbelt, glittert, smeert en zacht aanvoelt op de huid. Hmm daar kan ik zo gelukkig van worden! 

Maar wist je dat dit niet altijd zo is geweest? In tegendeel! Ik wist totaal niet wat verzorgingsproducten waren en al helemaal niet hoe ik die moest gebruiken. Nu vraag je je misschien af hoe dat komt. En dat snap ik want  iemand die o.a. schoonheidsspecialist, pedicure en beautycoach voor mensen met een beperking is moet toch wel wat voorkennis hebben zou je denken.  

Maar nee ik had dat niet. Ik heb dat nooit vanuit huis meegekregen. Toen ik namelijk nog een klein meisje was heeft mijn moeder mij nooit geleerd hoe ik goed voor mijn eigen lichaam moest zorgen. Zo liep ik dagen lang in dezelfde kleding of poetste ik een week mijn tanden niet. Dit deed ik niet omdat ik het fijn vond, maar simpelweg omdat ik dit nooit geleerd had van iemand. 

Als pijnlijk antwoord op deze verwaarlozing werd ik jarenlang gepest door mijn klasgenoten. Ik begon mezelf lelijk te vinden en mijn zelfvertrouwen was ver onder het vriespunt gedaald.

Totdat ik op mijn twaalfde op de beautyblog van Beautygloss terecht kwam. Er ging letterlijk een wereld voor mij open. Door de geposte filmpjes en blogs leerde Mascha mij hoe ik mijn huid moest verzorgen. Later kwam hier ook make-up bij. Ik was niet te stoppen en paste alle geleerde lessen toe. Ik begon te veranderen in positieve zin. Mijn zelfvertrouwen kreeg een boost en dit voelde zo onwijs goed! 

Een paar jaar later begon ik op mijn zestiende een opleiding in de zorg.  Mijn eerste stage vond plaatst in een verzorgingshuis op een afdeling met dementerende ouderen En wat ik daar zag herkende ik zo ontzettend vanuit mijn eigen jeugd. Naar deze mensen werd weinig omgekeken. Alleen het noodzakelijke ‘bed, bad, brood’ vond plaats. 

Ik daarin tegen maakte extra tijd vrij om zo de nagels te lakken voor die lieve dame of scheerde met aandacht de baard voor die verlegen oude meneer. Toen ik zag dat ze daar zo onwijs van genoten en daar werkelijk van begonnen te stralen wist ik dat dit het was. Ik wilde van uit mijn passie andere mensen gaan helpen! Pascalle’s Passie is hierdoor ontstaan en de rest is geschiedenis.

5 weetjes over mij

· Ik ben gek op de sauna en in bad gaan. Ik zei toch dat ik gek ben op alles wat bruist en bubbelt. 😉  

· Ik krijg geen genoeg van waargebeurde spookverhalen. 👻

· Als ik op reis ben geweest moet en zal er een magneetje van deze bestemming mee terug gaan! 🌍

· Ik droom van een eigen tinyhouse met bijbehorende moestuin en een paar kippen. 🐓

· Naast Pascalle’s Passie ik ook werkzaam ben als ZZP’er in de zorg. 

Pascalle’s Passie laat jou inzien hoe mooi je van nature bent.

Ik accentueer jouw natuurlijke schoonheid zodat jij straks glimlachend en stralend weer voor de spiegel staat. Huur mij in en laat mij je helpen, of je nu voor jezelf of een geliefde hulp nodig hebt op het gebied van beauty.

Straal als nooit tevoren!

Heb je vragen of wil je graag een afspraak inplannen?